Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα LASER 4.7 2018 από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο "ΙΑΣΩΝ"

Στην ΠΑΤΡΑ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα LASER 4.7 2018 από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο "ΙΑΣΩΝ"


Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Πάτρα το Πάσχα του 2018, όπου θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας. Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες θα βρεθούν στην πόλη μας και θα ανοίξουν τα πανιά τους στον πατραϊκό. Για την συγκεκριμένη διοργάνωση δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του "Ιασωνα" Σπύρος Κρότσης, τόνισε: "Καταφέραμε η Ελλάδα, η Πάτρα και ο Ιάσων
να πάρουμε τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Laser 4.7, όπου 350 αθλητές από πολλές χώρες θα γεμίσουν τον πατραϊκό με πανιά.

Θέλουμε τα παιδιά να αφήσουν τις οθόνες και να ανοίξουν τα πανιά για να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στην φύση, με την ιστιοπλοϊα.

Όλοι αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση, από την Ομοσπονδία μέχρι τους τοπικούς Φορείς, όπως και κριτές παγκοσμίου επιπέδου με τεράστια εμπειρία, οι οποίοι θα ηγηθούν τις επιτροπής του αγώνα. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι στην πόλη μας και θα αφήσει μεγάλη κληρονομιά και στα παιδιά μας.

Τέλος ο Σπύρος Κρότσης ευχαρίστησε τον Τάκη Πετρόπουλο από τον Δήμο και τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο για την βοήθειά τους στη μέχρι τώρα προσπάθεια για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ κάλεσε όλους να δώσουν το παρών το Πάσχα του 2018 στην πλαζ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε: "Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου Ιάσων γιατί έχουν μεγάλη εθελοντική παρουσία. Η συμβολή σε αυτό το επίπεδο είναι ακόμη πιο μεγάλη και από τον αγώνα, κάτι που αποδεικνύει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Πάτρα. Η περιφέρεια κάνει αυτό που έχει υποχρέωση να συνεισφέρει κυρίως στους συλλόγους.

Το ότι 40 χώρες και 1000 αθλητές και συνοδοί θα γνωρίσουν την Πάτρα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο συνδυασμός με τους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες δίνει χαρακτήρα στην πόλη που τον έχει ανάγκη. Η θάλασσα αξιοποιείται και γίνεται χρήσιμη για όλους".

Ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε: "Το σημαντικότερο από όλα είναι να ανοίξουν τα παιδιά μας τα πανιά τους στον πατραϊκό για να μπορούν να μάθουν να ανοίγουν τα πανιά τους και στη ζωή τους επιτυχημένα μακριά από εξαρτήσεις και ουσίες. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος και το όραμα για την κοινωνία.

Ηδη έχουμε προχωρήσει για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουμε τους αγώνες. Όσο έχουμε καλές υποδομές θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως και οι παράκτιοι Αγώνες. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στον Ιάσωνα και να ευχηθώ καλή επιτυχία και να τονίσω ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα".

Στη συνέχεια η Μαρίνα Ψυχογιού, η οποία είναι στέλεχος αγώνων ιστιοπλοϊας και αναγνωρισμένη από την παγκόσμια ομοσπονδία, μίλησε για τις διαχρονικές επιτυχίες της ιστιοπλοϊας, τονίζοντας ότι από το 1991 έχει να γίνει μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα γενικότερα.

Τέλος τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Κακαλίκας, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο και ο υφυπουργός αθλητισμούς κ. Βασιλειάδης.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου