Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2017

Διεθνής συγκέντρωση της κλάσης J-24


Διεθνής συγκέντρωση της κλάσης J-24

με συμμετοχή

του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών
στη Riva del Garda



    Συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στην διεθνή συγκέντρωση της κλάσης J-24 (international class association J-24) στην Riva del Garda στην λίμνη Garda της Ιταλίας. Η συγκέντρωση της κλάσης έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας του αγώνα που θα διεξαχθεί στο Riva Del Garda της ομώνυμης λίμνης, τέλη Αυγούστου του 2018, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου J-24.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "H λίμνη Garda φιλοξενεί πολλές και σημαντικές
ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις αφού στην περιοχή υπάρχουν πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις ιστιοπλοϊας με κατεύθυνση τον αθλητικό εξειδικευμένο τουρισμό. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες σε παγκόσμια διοργάνωση Optimist με 1.500 περίπου παιδιά, ενώ μόνο το 2017 διοργάνωσε 3 παγκόσμια κλάσεων και 4 Πανιταλικά. Η θέση της προσελκύει αθλητές από την Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Σλοβενία κλπ αφού βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτού του τόξου.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν η πρόεδρος Nancy Zangerie από τις Η.Π.Α.και μέλη της κλάσης, ενδεικτικά 4 από τις Η.Π.Α., 2 από τον Καναδά, 1 Μεξικό, 1 Ιαπωνία, 1 Σουηδία, 3 Γερμανία, 3 Ιταλοί, 1 Ούγγρος, 1 Αγγλία και 2 από την Ελλάδα ο Αρης Παλλίκαρης ο οποίος είναι πρόεδρος της ελληνικής κλάσης και μόνιμο μέλος της διεθνούς επιτροπής και ο Κώστας Καλογερόπουλος Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μέρος της συνεδρίασης το οποίο είχε να κάνει με τον απολογισμό των διεθνών διοργανώσεων ανα τον κόσμο, με σημαντικό ρόλο να αποδίδεται στην μετακίνηση, την προσβασιμότητα, το κόστος μετακίνησης και τις διευκολύνσεις, στοιχεία τα οποία σαφώς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της πόλης μας (καλή προσβασιμότητα από την κεντρική Ευρώπη).

Ακολούθησε ο προγραμματισμός των επομένων διοργανώσεων με την παρουσίαση της πόλης, τις τελικές λεπτομέρειες και την επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής. Η επιτροπή ήδη είχε αποφασίσει την ανάθεση του αγώνα στην Πάτρα από την προηγούμενη συνεδρίαση που έγινε στις Η.Π.Α. το 2016 οπου την χώρα μας είχε εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής κλάσης Άρης Παλίκαρης.

Κατά την παρουσίαση δόθηκε η δυνατότητα να γίνει μία πολύ καλή παρουσίαση της πόλης, των δυνατοτήτων της καθώς και ενημέρωση για την ανάλυψη των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων. Η γενική αίσθηση των παρευρισκομένων είναι όχι μόνο θετική αλλα ότι είναι μία ευκαιρία να διεξαχθούν καλοί αγώνες σε ένα μέρος το οποίο βρίσκεται κόντα στην κεντρική ευρώπη αλλά συνάμα και στο κέντρο ενός ονομαστού τόπου διακοπών.

Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε τον Αρη Παλληκαρη προεδρο της Ελληνικής κλάσης j-24 ο οποίος είχε κάνει πολύ καλή προετοιμασία στο Παγκόσμιο meeting της κλάσης που συμμετείχε στις ΗΠΑ και μαζί του μοιραζόμαστε την αγωνία να πάνε όλα καλά. Επίσης τον Ο.Λ.Π.Α. και την επιτροπή διεκδίκησης των Μεσογειακών με το υλικό το οποίο μας παρείχαν έτσι ώστε να αναδείξουμε όπως αρμόζει την πόλη μας."


Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου