Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι τίτλο να βάλουμε στο συγκεκριμένο άρθρο και για αυτό το αφήνουμε κενό. Βάλτε εσείς ότι καθένας ότι νομίζει. Η ουσία είναι πως πρέπει να αλλάξουν πολλά και κυρίως να αλλάξουν οι νοοτροπίες !!!

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στα social media και πραγματικά είτε μας αρέσει είτε όχι αντικατοπτρίζει μία πραγματικότητα. Εκφράζει ένα παράπονο και μια αγωνία ενός κυβερνήτη  αθλητή  ο οποίος δεν περιμένει τίποτε άλλο πέραν του
αυτονόητου. Επικοινωνήσαμε με τον συγκεκριμένο κυβερνήτη και έχουμε την άδεια του για αναδημοσίευση της ανάρτησης του.

Εάν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν θα δίναμε σημασία. Πρόκειται όμως πλέον για συστηματική αδιαφορία. Μιλάμε για συστηματική απαξίωση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας από τους ίδιους τους ομίλους, κυρίως της επαρχίας. Συστηματική απαξίωση και από την ίδια την ομοσπονδία ;   Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο ...... Η αλήθεια όμως είναι πως τα ίδια συμβαίνουν παντού. Κυρίως στην επαρχία. Έχουμε ακούσει για αγώνες που αντί για σημαδούρες είχαν μπιτόνια από απιονοσμένο νερό και ο άνεμος να πνέει 40 Knots και η θάλασσα να αφρίζει άσπρη σαν το γάλα , λες και οι ασφάλεια των αγωνιζομένων δεν έχει σημασία. Λες και ήταν πιο σημαντική η μη απώλεια της προβλεπόμενης φουσκωτής σημαδούρας των 60 Ευρώ. Κανείς από τους διοργανωτές δεν σκέφτηκε  τα δυσάρεστα αποτελέσματα ενός ατυχήματος στην θάλασσα ? ...... Έχουμε ακούσει για αγώνες που αναβάλλονται με το παραμικρό, αλλά και για αγώνες που δεν γίνονται καθόλου και όμως ..... σκάφη χρεώνονται τα μίλια και ότι προτερήματα μπορεί να απορρέουν από αυτά. Έχουμε ακούσει για αγώνες 40 - 50 μίλια με αντίξοες συνθήκες, με τα σκάφη να φτάνουν στον τερματισμό και ωωω τι έκπληξη ......... δεν έχει στηθεί τερματισμός !!!!!! Έχουμε ακούσει πολλά και ακόμα πιο πολλά είναι αυτά που δεν έχουμε ακούσει !!!!

Τα παραπάνω αποτελούν δική μας άποψη και μακάρι να είμαστε εμείς οι παράλογοι και οι φαντασιόπληκτοι. Μακάρι να μπορεί κάποιος να μας διαψεύσει. Εμείς σας παραθέτουμε τα παρακάτω .... διατυπώσεις ενός συνεπούς αθλητή ιστιοπλόου. Τα συμπεράσματα δικά σας !!!!



Ανάρτηση στην σελίδα του ΙΟΚ από κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους ..... 

Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της ΕΑΘ τα αποτελέσματα των αγώνων του 2014 για το σκάφος Burgundy GRE1364 με κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα αναζήτησης χορηγίας καθώς θα φαίνεται πως τρέξαμε ελάχιστους αγώνες κάτά το 2014 (ενώ στην πραγματικότητα τρέξαμε σχεδόν όλους τους αγώνες)

http://offshore.org.gr/index.php…


Επιπλέον φέτος ήταν ιδιαίτερα προφανής η αδυναμία οργάνωσης αγώνων από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας με σεβασμό προς το άθλημα, τους αγωνιζόμενους και τα σκάφη όπως αυτού της Ερείκουσας στον οποίο τα πληρώματα δεν ειδοποιήθηκαν πως δεν έχει στηθεί σημαδούρα από την επιτροπή με αποτέλεσμα με καταιγίδα να ψάχνουν ένα ανύπαρκτο σημείο στροφής. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΟΚ.


Εαν ο όμιλος μας δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει 10 μικρούς αγώνες και να στείλει σωστά αποτελέσματα στην ΕΑΘ περιμένω σε πρώτη φάση την παραίτηση του έφορου αγώνων και την συμβολική επιστροφή των παραβόλων σε όλους τους αγωνιζόμενους. Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερωθούν οι κυβερνήτες με ποιούς τρόπους ο ΙΟΚ θα βελτιώσει την διοργάνωση αγώνων.


ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Η ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ.


ΚΡΙΜΑ!










Στην συνέχεια σας παραθέτουμε την επικοινωνία την οποία είχε ο κυβερνήτης με την ΕΑΘ αλλά και την απάντηση την οποία έλαβε. Για μια ακόμα φορά τα συμπεράσματα δικά σας .....

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά. 

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα αποτελέσματα των αγώνων που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας το 2014 καθώς αυτά δεν έχουν περάσει στο site της ΕΑΘ ακόμη. 

Εαν ο ΙΟΚ δεν έστειλε τα πλήρη αποτελέσματα ή τα έστειλε εκπρόθεσμα, παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον φορέα σας ώστε να αποτραπεί στο μέλλον η επανάληψη αυτού του φαινομένου της υποβάθμισης των αγώνων 

Με εκτίμηση, 

..........................................

Και η απάντηση την οποία έλαβε


Αγαπητέ κύριε Δεληγιάννη,

σχετικά με τη μη καταχώρηση των αποτελεσμάτων του ΙΟ Κέρκυρας, παρακαλούμε να απευθυνθείτε για διευκρινήσεις στον όμιλό σας.
Σε περίπτωση που ο όμιλος δεν γνωρίζει για τις διαδικασίες, θα πρέπει να μας απευθύνει ερώτημα.
Οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε κι εσεις από μέρους σας, θα πρέπει να έρθει μέσω του ομίλου σας,
καθότι η επικοινωνία με την Ομοσπονδία γίνεται πάντα μέσω ομίλων - μελών της.

Ενημερωτικά σας παραθέτουμε τις σχετικές εγκυκλιους τις ΕΑΘ

http://www.offshore.org.gr/rules/Ranking_List_Rule_2014.pdf (άρθρο 10)
http://www.offshore.org.gr/rules/Rule2013.pdf (άρθρο 17)

Από τη γραμματεία ΕΑΘ



 https://www.facebook.com/groups/39342031841/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου